Je bent nu hier: Home / Over mij

Wie ben ik?

Annemieke Kroon                                                                                    

psychotherapie zwolle 20180313 132444 2

 

Geef me de moed te veranderen wat ik kan veranderen

Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen

Geef me de wijsheid om het verschil tussen beiden te zien. (Epicurus)

 

Vanaf mijn 24e jaar ben ik werkzaam als psycholoog in de Geestelijke Gezondheidszorg. Eerst in Nijmegen waar ik na de studie klinische psychologie de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut heb gedaan en werkzaam was bij het Ambulatorium verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen, een academisch onderzoeks- en behandelcentrum. Daarnaast tevens in een kleinschalige privé-praktijk, Peters Psychotherapie. Toen ik de academische wereld wilde verlaten ben ik in 2000 bij RIAGG Zwolle gaan werken. Deze organisatie is in 2008 opgegaan in de fusie-organisatie Dimence. Tot februari 2018 heb ik binnen deze organisatie gewerkt in diverse multidisciplinaire teams op verschillende locaties. In die hoedanigheid veel samengewerkt met mensen met angst- en stemmingsproblemen en traumagerelateerde persoonlijkheidsproblematiek; vele individuele - en groepsbehandelingen verricht waaronder autonomiegroepen voor vrouwen, schema(groeps)therapie en mindfulnesstrainingen voor mensen met terugkerende depressieve klachten. Ook gaf ik supervisie aan masterstudenten klinische psychologie en gz-psychologen en psychotherapeuten in opleiding. In 2018 heb ik besloten om mijn eigen weg te gaan en een eigen praktijk voor psychotherapie te starten. Naast psychotherapeut en gz-psycholoog ben ik getrouwd, moeder van 3 opgroeiende kinderen, wonend in Zwolle. Ik ben graag in de natuur om te tuinieren, te wandelen en te fietsen. 

Persoonlijke ontwikkeling en bewust leven vormen een rode draad in mijn leven. Psychotherapeutische opleidingen en trainingen maar zeker ook de ervaringen van het leven zelf hebben er aan bijgedragen de psychotherapeut te worden die ik nu ben. Ook het sinds 2007 beoefenen van mindfulness en inzichtsmeditatie (Vipassana-meditatie) is essentieel geweest voor mijn persoonlijke en therapeutische vorming. Inzichtsmeditatie heeft mij werkelijk doen ervaren wat een ruimte en innerlijke vrede het geeft wanneer je met volle aandacht in het nu kunt zijn en volledig kunt zijn met dat wat er is. Regelmatig volg ik bijscholingen en congressen op mijn vakgebied, heb ik intervisie met vakgenoten en neem ik deel aan retraites.

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd van mijn cliënten, collega’s en al die anderen die ik ontmoet heb op mijn levenspad. Ik ben er diep van doordrongen geraakt dat wij als mensen allen zoveel meer met elkaar gemeen hebben dan dat wij verschillen van elkaar. We zijn, in de kern, er toch allemaal verlangend naar om ons goed te voelen, ons geliefd te weten, gelukkig te zijn en vrede te hebben met wie we zijn - ieder voor zich, op zijn of haar eigen, unieke, wijze. Ik zet me heel graag in om dit voor een ieder die bij mij aanklopt, dichterbij te brengen.

Registraties

Ik sta als gz-psycholoog en psychotherapeut geregistreerd in het BIG-register, het door de overheid beheerde overzicht van gekwalificeerde beroepen in de gezondheidszorg.

psychotherapie zwolle 553

BIG-registratie gz-psycholoog nr: 59059486125

BIG-registratie psychotherapeut nr: 79059486116

Ik ben aangesloten bij diverse beroepsverenigingen

LVVP (Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten) 

psychotherapie zwolle 554                        psychotherapie zwolle LVVP-visitatielogo-2

De praktijk is december 2019 gevisiteerd en mag sindsdien het kwaliteitskeurmerk van de LVVP dragen voor een periode van 5 jaar. 

NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie)

psychotherapie zwolle 555

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

psychotherapie zwolle 556

www.vmbn.nl

 

kwaliteitsstatuut_GGZ.pdf

 

AGB Praktijkcode: 94063825

AGB Zorgverlenerscode: 94015140

KvK: 70926824