Je bent nu hier: Home / Werkwijze

Werkwijze

Behandeling

U kunt uw interesse voor aanmelding kenbaar maken door een mail te sturen naar a.kroon@open-psychotherapie.nl of het aanmeldformulier in te vullen. Binnen 2 werkdagen neem ik contact met u op om vervolgens een telefonische afspraak te plannen. In dit gesprek kunnen we kort uw hulpvraag bespreken en bezien of u bij mij aan het juiste adres bent. Indien dat het geval is wordt er een intakegesprek gepland afhankelijk van de wachttijd (zie hieronder bij 'Wachttijden'). Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding door de zorgverzekering is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk met daarin opgenomen de reden van verwijzing en of behandeling in de basisGGZ danwel Specialistische GGZ dient plaats te vinden. 

Lees verder...

Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik als behandelaar een dossier aanleg, op papier, digitaal of een combinatie van beide. Dit betekent dat ik vanaf het moment van uw aanmelding uw gegevens hierin noteer. Het gaat hierbij om gegevens over uw gezondheid, bijvoorbeeld uw voorgeschiedenis en verslagen van gesprekken, maar ook om administratieve gegevens, zoals uw naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer. Ik ben als zorgverlener verplicht om uw identiteit vast te stellen en uw burgerservicenummer (bsn) te noteren.

Lees verder...

Klachten

Als u tijdens uw behandeling ergens niet tevreden over bent ga ik er van uit dat u dit niet voor u houdt. Bespreekt u uw onvrede met mij zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Dit omdat vertrouwen en openheid tussen therapeut en cliënt essentieel zijn voor een goede behandelrelatie en daarmee voor een goed behandelresultaat.

Lees verder...

Wachttijden

Momenteel is de wachttijd voor intake en behandeling dusdanig lang dat er geen ruimte is voor nieuwe aanmeldingen. Zodra er weer ruimte is zal dat op deze plaats vermeld worden (update maart 2024). 

Lees verder...